Sobotní oběd téměř bez práce

Sobotní oběd téměř bez práce

Čočka a kuře z jednoho pekáčku

Na tento jednoduchý oběd budete potřebovat:
  • 300g kuřecích stehenních řízků bez kůže a kosti
  • 1 menší červená cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 100g třešňových rajčátek, rozpůlených
  • 1 lžička římského kmínu
  • 250g čočky, nejlépe zelené puy, propláchnuté a předem namočené
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1/2 hrsti petrželky, nasekané nahrubo

A postup je následující:

Troubu předehřejte na 200 °C. Kuřecí řízky nakrájejte na větší kousky a vložte je do pekáčku.
Cibulli oloupejte, nakrájejte na klínky a přidejte do pekáčku. Promíchejte s olejem, osolte a opepřete a pečte v rozehřáté troubě 15 minut.
Pak přidejte rajčátka a vše posypte římským kmínem. Vraťte do trouby na dalších 15 minut a nechte kuře dopéct. Mezitím uvařte čočku podle návodu na obalu doměkka. Na závěr osolte. Hotovou čočku slijte a přesypte do velké mísy, přidejte upečené kuře se zeleninou a promíchejte, anebo čočku přidejte přímo do pekáčku ke kuřeti a zelenině. Dochuťte vinným octem a petrželkou, případně dosolte a opepřete.