Tip na oběd do krabičky

Tip na oběd do krabičky

Krůtí maso s fazolkami a rýží

Zdravý a vyvážený oběd, ideální i na přípravu do krabičky do práce. Udělejte si o víkendu čas a navařte si na pracovní týden, ulehčí vám to dodržovat nastavený jídelníček. 😉

Na přípravu budete potřebovat:
  • 300g rýže natural
  • 500g krůtích prsních řízků
  • sůl a pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 125ml drůbežího vývaru
  • 80g másla
  • 1 malá červená cibule nadrobno
  • 500g zelených fazolek
  • 200g cherry rajčátek

A postup je následující:

Nejdříve uvařte rýži podle návodu na obalu a dejte stranou. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Okořeňte solí a pepřem.
V pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a vložte do něj krůtí maso, poté ho opečte z obou stran a dejte stranou.
Do výpeku v pánvi přidejte vývar a nechte zredukovat o 1/3. Nakonec přidejte máslo a nechte ho rozpustit.
V další pánvi opečte na zbývajícím oleji červenou cibuli dozlatova, přidejte zelené fazolky a celá třešňová rajčátka.
Přiklopte pokličkou a duste, dokud nebudou rajčata i fazolky měkké.
Do krabičky vrstvěte rýži, na ni krůtí maso a nakonec zeleninu. Maso s rýží polijte výpekem z pánve, případně výpek přelijte do malé plastové krabičky a použijte ho až při podávání.