5 tipů jak úspěšně zvládnout novoroční předsevzetí

5 tipů jak úspěšně zvládnout novoroční předsevzetí


Nový rok je spojen s předsevzetími a ať už se týkají toho, že chceme zhubnout, přibrat, více šetřit, číst, či vařit, hlavní je konzistentnost.
Ale jak toho docílit? Jak vydržet déle než měsíc, dva? Máme pro Vás tipů.

1. Stanovte si konkrétní cíle

Stanovit si konkrétní, ale hlavně dosažitelné cíle, je základ úspěchu. Definujte si jasně, čeho chcete dosáhnout, abyste si dali jasný směr pro svá předsevzetí a přesně tak věděli, kam chcete směřovat.

2. Rozdělte si cíle na menší úkoly

Zjednodušte si cestu k úspěchu tím, že si rozdělíte velké cíle na menší, a snáz dosažitelnější kroky. Minimálně po psychické stránce, neucítíte na sebe tak velký tlak.

3. Vytvořte si plán

Sestavte plán, který Vám pomůže udržet se na správné cestě. Stanovte si termíny a mějte strategii, jak překonat případné překážky. Pokud chcete zařadit více pohybu, či chcete začít s nějakou novou aktivitou/zálibou, napište si jednoduchý týdenní plán a postupně si splněné body odškrtávejte. Ale opět připomínám, dosažitelné cíle, začněte postupně ať plán nepřepálíte a poté nejste frustrovaní, že není ve vašich silách vše zvládnout.

4. Najděte si podporu

Sdílejte svá předsevzetí s přáteli či rodinou, kteří Vás mohou motivovat a podporovat během celého procesu. Kdo hojně používáte sociální sítě, klidně se nebojte sdílet například své před a po.

5. Buďte trpěliví a flexibilní

Jeden z nejdůležitějších bodů. Nezoufejte nad případnými neúspěchy a buďte trpěliví. Upravte své plány podle potřeb a nepolevujte. Každý den je nová příležitost začít znovu. A hlavně, jak se říká, anI Řím nebyl postaven za den, takže ani vy nemusíte dosáhnout například vaší vysněné postavy za měsíc.

Když se budete řídit těmito kroky, máte lepší šanci na úspěch při dosažení a dodržení svých novoročních předsevzetí.

A samozřejmě ještě jednou přejeme všem krásný start do nového roku 2024. Ať je plný radostných chvil. 🙂