Pitný režim a jeho vliv na celulitidu

Pitný režim a jeho vliv na celulitidu

Celulitida, často označovaná jako „pomerančová kůže“, je stav, který postihuje mnoho lidí, ale zejména ženy. Jedním z faktorů, které mohou ovlivnit vznik a zhoršení celulitidy, je pitný režim.

V tomto článku se dozvíte, jak může dostatečný příjem vody a správný pitný režim pomoci v tomto boji.

1. Hydratace a odplavování toxinů- pitný režim hraje v tomto případě, tedy při snaze udržovat tělo hydratované, klíčovou roli. Jakmile máte dostatek vody, pomáháte tělu efektivně odvádět toxiny a odpadní látky pryč, které by jinak mohly přispívat k tvorbě celulitidy. Toxiny se ukládají v tukových buňkách, což může vést k nerovnoměrnému vzhledu pokožky.

2. Elasticita kůže a kolagen- dostatek tekutin pomáhá udržovat pružnost kůže a podporuje tvorbu kolagenu. Jakmile je kůže hydratována, může lépe držet tukové buňky a tím minimalizovat výskyt celulitidy.

3. Redukce zánětu a zlepšení průtoku krve- snižování zánětu v těle, je také důležitým aspektem dostatečného pitného režimu, poněvadž právě chronické záněty přispívají k tvorbě celulitidy. Dostatečný přísun tekutin může pomoci snížit zánětlivé procesy v těle a zlepšit průtok krve, což vede k lepšímu vzhledu pokožky.

4. Doporučení pro pitný režim- aby byl pitný režim efektivním nástrojem v boji proti celulitidě, je důležité dodržovat několik zásad:

  • denně pijte alespoň 8 sklenic vody
  • omezte konzumaci alkoholu a kofeinu, který vás může dehydrovat
  • do stravy zahrňte více ovoce a zeleniny s vysokým obsahem vody, jako jsou například okurky nebo meloun. Přispějí k hydrataci.
  • pijte především neperlivou vodu, neslazené nápoje. Výborný je také zelený čaj, který obsahuje antioxidanty, které mohou nejen výrazně zpomalit nástup celulitidy, ale také podporuje spalování tuků

    Závěrem je potřeba dodat, že pouze dostatečný pitný režim v boji proti celulitidě nestačí, důležitá je kombinace s dalšími zdravými návyky, jako je pravidelný pohyb a vyvážená strava. Výborným pomocníkem v tomto případě je také terapie Endosphere, kdy dochází k nastartování lymfy a při dodržování dostatečného příjmu tekutin, se tělo krásně pročistí, toxiny se odplaví z těla a výsledkem je krásná, pevná pokožka s minimální celulitidou.